PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBiH USVOJIO 3 OD 19 ZAKLJUČAKA: Marže na sve lijekove potrebne protiv korone, bit će ograničene

“Bez obzira na to, i ova tri usvojena uticat će u značajnoj mjeri na poboljšanje ukupnih prilika i na zaustavljanje ekspanzije zaraze Covid-19. Zahvalani smo vam svima na neizmjernoj podršci u našim nastojanjima. I dalje nastavljamo zajedničku borbu”, naveo je Damir Mašić.

  • Vijesti

  • 18. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 0

Na prijedlog Kluba zastupnika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojen je zaključak da se ograniče marže na sve lijekove i imunološke i vitaminske dodatke potrebne za liječenje i prevenciju zaraze korona virusom.

Također, usvojeni su zaključci kojima se:

– ograničavaju marže na sve lijekove i imunološke i vitaminske dodatke potrebne za liječenje i prevenciju zaraze korona virusom
– nalaže se Vladi FBiH da nastavi i dodatno intenzivira aktivnosti na daljnjoj direktnoj nabavci vakcina s ciljem dostizanja potpune imunizacije u što kraćem roku kod najmanje 2/3 stanovnika
– nalaže se Federalnoj upravi za inspekcijske poslove i Ministarstvu unutrašnjih poslova FBiH da sprovodi maksimalno pojačanu i kontinuiranu kontrolu i nadzor nad poštivanjem donesenih naredbi i mjera.

Šef kluba zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH na Facebook stranici objavio je kako su usvojena svega 3 od 19 zaključaka.

“Za ostale nije bilo sluha od parlamentarne većine”, naveo je Damir Mašić te dodao:

“Bez obzira na to i ova tri usvojena uticat će u značajnoj mjeri na poboljšanje ukupnih prilika i na zaustavljanje ekspanzije širenja zaraze COVID-19. Zahvalani smo vam svima na neizmjernoj podršci u našim nastojanjima. I dalje nastavljamo zajedničku borbu”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...