DENIS STOJNIĆ NAJAVIO NOVE PROTESTE: "Premijer Forto nas kažnjava, a ministrica Turković se brine hoće li dobiti bolji auto..."

Sarajevski ugostitelj Denis Stojnić najavio je nove proteste nakon odluke Vlade Kantona Sarajevo kojom će, između ostalog, biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata radi sprečavanja širenja koronavirusa.

  • Mini market

  • 19. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 0

- Mi se ne bunimo protiv lockdowna, mi želimo da se zatvori sve, i javni prevoz i drugi kantoni. Premijer Forto je očito samo nas kaznio. Na održanom sastanku rekao je da je protiv zatvaranja, da će s nama izaći na proteste, a sada radi ovo - kazao je Stojnić, koji smatra da je Forto direktno odgovoran za stanje u kojem će biti privreda nakon ovog zatvaranja.

- Forto se nije s nama dogovarao. Mislim da će uslovljavati ugostitelje određenim dažbinama, ima dosta ugostitelja koji nisu platili penziono i oni neće moći dobiti pomoć. Cijela država treba da se zatvori. Pet minuta od nas u Istočnom Sarajevu sve radi. Jahorina je bila puna, Trebević prazan. Mi smo bili najglasniji, ovo je kazna za nas ugostitelje. Forto mora priznati svoju grešku. Tražimo od njega da sjednemo da se dogovorimo šta ćemo dalje - kaže Stojnić.

Problem je, kako kaže, što će 90 posto njih ostati bez pomoći.

- Bisera Turković se brine hoće li dobiti bolji auto, evo, mi ugostitelji joj obećavamo, ako nam Forto pomogne, mi ćemo joj pomoći da uzme novi auto. Forto je prošle sedmice poslao građane Sarajeva u druge kantone i mogućnost je da je raširio zarazu. Ljudima je preko glave svih mjera. Mora shvatiti da nema ljutnje, pogriješio je i mora to priznati. Poštujem ga kao premijera, ali moramo se dogovoriti oko tačaka. Nema turista, ljudi nemaju posla. Ovo je osveta za nas koji smo demokratski izrazili svoje nezadovoljstvo. Forto je rekao da će nabaviti vakcine, a gdje su? Mi smo postali sadaka država, u ratu smo bili ponosni, a sada smo sadaka. Ovo je političko prepucavanje - naglasio je Stojnić gostujući u jutarnjem programu "O kanala".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...