OŠTRA REAKCIJA ŠEFICE BH. DIPLOMATIJE: "Ruska Federacija neće diktirati hoće li BiH u NATO“

"Pozivam Rusku Federaciju da te odluke poštuje", navela je Turković.

  • Mini market

  • 19. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 5

Saopćenje Ambasade Ruske Federacije o NATO putu Bosne i Hercegovine ukazuje na zabrinjavajuću promjenu zvanične politike ruskih vlasti prema Bosni i Hercegovini, saopćila je šefica bh. diplomatije Bisera Turković.

- Dosad je zvanični stav Ruske Federacije bio da će poštovati samostalne odluke institucija BiH kada je u pitanju NATO put, a sada ruske vlasti pokazuju otvorenu namjeru da, protivno međunarodnom pravu, ograničavaju suverenitet Bosne i Hercegovine. NATO put BiH nije usmjeren na bilo koji način protiv Ruske Federacije niti će Ruska Federacija diktirati hoće li BiH u NATO. Naš put u NATO je definisan kroz usvojene zakone i odluke te će o njemu nastaviti da odlučuju isključivo institucije i građani BiH. Pozivam Rusku Federaciju da te odluke poštuje – navela je Turković, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...