OPTUŽILI ĐILASA DA IMA MILIONE NA MAURICIJUSU: Deutsche Bank dokazao da VUČIĆ, MALI I "NOVOSTI" LAŽU

Samo nekoliko sati nakon iznošenja fabrikovane afere, potvrđeno je da ta priča, jednostavno, ne odgovara istini. Potvrdio je to i Deutsche Bank te je tako samo dokazano da su Aleksandar Vučić, Siniša Mali i "Večernje novosti" slagali!

  • Regija

  • 19. Mar. 2021  20. Mar. 2021

  • 1

Bila su puna usta novinarima režimskih medija, dežurnim analitičarima i Siniši Malom, naravno, kako Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, ima račun u Deutsche Bank na Mauricijusu, na kome se, navodno, nalazi 5.740.000 dolara. Samo nekoliko sati nakon iznošenja fabrikovane afere, potvrđeno je da ta priča jednostavno ne odgovara istini. Potvrdila je to sama i Deutsche Bank, te je tako samo dokazano da su Aleksandar Vučić, Siniša Mali i "Večernje novosti" slagali!

Naime, jednostavnim klikom na Deutsche Bank se već te večeri kada su iznijeti ti podaci, moglo  vidjeti da ta banka od 2018. godine nema klijente na ovom ostrvu u Africi, a to je i sama banka potvrdila dan, odnosno dva dana kasnije, piše Direktno.rs.

Najpre je juče iz Deutsche Bank stigla informacija da ova banka na Mauricijusu od 2018. godine ne vodi račune klijenata, da bi sličan odgovor stigao i danas.

Tako je novinar Deutsche Welle Nemanja Rujević poslao novinarski upit povodom cele isfabrikovane afere, nakon čega se i oglasio na Twitteru:

- U odgovoru na moj novinarski upit, a povodom pokazivanja navodnog izvoda sa računa Dragana Đilasa, Deutsche Bank potvrđuje da je 2018. godine vratila licencu na Mauricijusu i da od "tada nema klijente na Mauricijusu". Eto nevolje za istraživačke novinare "Večernjih novosti" - naveo je Rujević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...