MILORAD DODIK PORUČUJE: "Nemamo pravo da ignorišemo ovakvu situaciju i nedisciplinu u društvu, možda ćemo..."

Šesnaest osoba u Republici Srpskoj preminulo je od posljedica zaraze koronavirusom, dok je zaraženo još 376 od 1.237 testiranih, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

  • Društvo

  • 20. Mar. 2021  20. Mar. 2021

  • 0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da će se u Republici Srpskoj morati preduzeti određene mjere kako bi bio prekinut rast broja osoba koje su zaražene koronavirusom.

- Nemamo pravo da ignorišemo ovakvu situaciju i nedisciplinu u društvu koja je evidenta, kao i činjenicu da nema želje lokalnih vlasti da donesu bilo kakve mjere - rekao je Dodik u Banjoj Luci uoči sastanka zvaničnika sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Kako prenosi Srna, on je istaknuo da lokalne vlasti ne donose mjere, a liječenje oboljelih ide na teret republičkih organa i fondova koji su iscrpljeni i ugroženi.

- Najvažnije je da zaustavimo dalje širenje epidemije. Na sastanku ćemo sagledati i mjere koje smo uvodili prošle godine i možda ćemo ih ponovo vratiti - dodao je Dodik.

Šesnaest osoba u Republici Srpskoj preminulo je od posljedica zaraze koronavirusom, dok je zaraženo još 376 od 1.237 testiranih, podaci su Inistituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U Banjoj Luci će biti održan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja Dejanom Kusturićem i direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladom Đajićem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...