GDJE IMA DIMA IMA I VATRE: Hoće li Zlatko Lagumdžija osnovati novu stranku i kakva je uloga SDA?

Portal Depo objavio je zanimljivu informaciju po kojoj Zlatko Lagumdžija osniva novu stranku.

  • Politika

  • 21. Mar. 2021  21. Mar. 2021

  • 5

"Već nekoliko godina SDA pokušava da razbije snagu ljevice i SDP-a BiH preko nekadašnjih članova SDP-a. Glavni igrač u ovome planu je nekadašnji predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, koji teško prihvata činjenicu da više nije relevantna ličnost u političkom životu Sarajeva i BiH", piše sarajevski portal.

Nakon što je propao plan famoznog ujedinjenja ljevice preko DF-a i otpadnika iz SDP-a u Sarajevu i Tuzli, te nakon poraza ovih stranaka na lokalnim izborima, Lagumdžija, uz političke suflere iz SDA, sprema, saznaje isti portal, "u dobroobavještenim sarajevskim krugovima", novi plan za povratak Lagumdžije na političku scenu.

Navodno,grupa mladih biznismena, sprema osnivanje nove političke stranke koja bi se, kako sada stvari stoje, trebala zvati „Pokreni se“. No, nije sasvim jasno da li će Lagumdžija uopće biti član ove stranke, ili politički mentor iz sjene.

Istovremeno, navodno se računa na ujedinjenje Komšićevog DF-a i Bijedićevih Socijaldemokrata BiH, te na koaliciju ove dvije političke stranke na izborima 2020-te godine.

Radi li se o običnom medijskom spinu iz dobro poznate kuhinje ili se zbilja sprema osnivanje nove političke partije u Bosni i Hercegovini, doznat ćemo uskoro...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...