SVE GORE I GORE: Nagli rast broj hospitaliziranih pacijenata u Općoj bolnici, preminulo...

Opća bolnica je premašila određeni broj bolničkih kapaciteta, predviđen nedavnom odlukom Vlade Kantona Sarajevo za liječenje pacijenata od Covida-19.

  • Hronika

  • 21. Mar. 2021  21. Mar. 2021

  • 0

U Covid odjelima Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na hospitalizaciji je 195 teških pacijenata. Na intenzivnoj i postintenzivnoj njezi je smješteno 25 pacijenata, saopćeno je jutros.

Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji jutros je sedam pacijenata, a tri su na respiratoru. U Covid trijažnoj ambulanti 17 pacijenata je opservirano i čekaju premještaj na odjel. Nažalost, jučer su dva pacijenta preminula.

Opća bolnica je premašila određeni broj bolničkih kapaciteta, predviđen nedavnom odlukom Vlade Kantona Sarajevo za liječenje pacijenata od Covida-19.

Međutim, zbog povećanog priliva pacijenata na dnevnoj bazi se reorganizira prostor, ubacuju novi kreveti i preraspoređuje osoblje za brigu o ovim pacijentima. Tako je bilo i prethodnog dana i nastavlja se i danas.

Istovremeno, pored brige o Covid pacijentima na bolničko liječenje u ne-covid odjele Opće bolnice jučer je primljeno 16 pacijenata, a otpušteno je 25. Ukupno je bilo pet operacija, četiri poroda i ururađeno je 965 pregleda i pruženo 5111 usluga, navode iz Opće bolnice “Abdulah Nakaš”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...