TRENUTNO STANJE U BORBI SA PANDEMIJOM U EVROPI: Evo gdje je najgore...

U Velikoj Britaniji je prvom dozom vakcine imunizovana polovina odraslog stanovništva, saopštili su zvaničnici.

  • Svijet

  • 21. Mar. 2021  21. Mar. 2021

  • 0

U svijetu je do sada zaraženo više od 122,9 miliona ljudi, a preminulo je više od 2,7 miliona. Oporavilo se više od 70 miliona ljudi, pokazuju podaci Johns Hopkins univerziteta.

Nova ograničenja u Francuskoj neće biti toliko oštra kao prije nekoliko nedjelja.

Ursula von der Leien, predsjednica Evropske komisije, upozorila je kompaniju Astrazeneca da Brisel može da spriječi izvoz vakcine ukoliko se ne obezbijedi dovoljna količina vakcina za zemlje članice.

U Velikoj Britaniji je prvom dozom vakcine imunizovana polovina odraslog stanovništva, saopštili su zvaničnici.

Vlasti u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španiji saopštile su da će dozvoliti imunizaciju Astrezeneca vakcinom, pošto je prethodno obustavljen taj proces zbog navodne povezanosti te vakcine sa stvaranjem krvnih ugrušaka. 

U Srbiji je u posljednja 24 sata preminulo još 34 ljudi, dok više zemalja u Evropi pojačava mjere ograničenja usljed rasta broja novih slučajeva.

Na Beogradskom sajmu  počinje vakcinacija bez zakazanog termina koja će trajati nekoliko dana, s ciljem da se vakciniše što više ljudi koji su imali problema sa prijavom preko eUprave.

Prema posljednjim zvaničnim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 sata zaraženo 4.687 osoba. Od početka pandemije u Srbiji je umrlo ukupno 4.900 ljudi. 

Nešto je manje zaraženih nego prethodnih dana - 4.232, ali je porastao broj hospitalizovanih - 5.414 ljudi. Na respiratorima je 235 pacijenata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...