VUČIĆU I VULINU STIGLA KRIVIČNA PRIJAVA: Vuletić ih tuži za prekoračenje ovlaštenja u namjeri da PRIBAVE SEBI KORIST...

Vuletić je krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina podnio 9. marta, poslije saslušanja u svojstvu građanina u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala. Iz Prvog osnovnog javnog tužilašta tada su kratko saopštili da će "sutra biti uzete u rad". Nekoliko dana kasnije, prijava je proslijeđena Višem javnom tužilaštvu, tačnije TOK-u. 

  • Regija

  • 21. Mar. 2021  22. Mar. 2021

  • 0

Krivičnu prijavu koju je Vladimir Vuletić doskorašnji potpredsjednik FK Partizan podnio protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i prvog čoveka MUP-a Alesandra Vulina poslije optužbi iznijetih na konferenciji za medije koju je Prvo osnovno javno tužilaštvo proslijedilo Tužilaštvu za organizovani kriminal, saznaje Direktno.rs. 

Vuletić je krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina podneo 9. marta, poslije saslušanja, u svojstvu građanina, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala. Iz Prvog osnovnog javnog tužilašta tada su kratko saopštili da će "sutra biti uzete u rad". Nekoliko dana kasnije, prijava je proslijeđena Višem javnom tužilaštvu, tačnije TOK-u. 

Bivši potpredsjednik crno-bijelih je krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina podnio jer su "6. marta, oko 22 sata, svjesni svog djela i zabranjenosti istog pri čemu su isto htjeli poslije sjednica Saveta bezbjednosti iskoristili prekoračili granice svojih službenih ovlašćenja u namjeri da pribave sebi korist i ujedno teže povrede prava oštećenog". 

Naime, Vučić je na konferenciji za medije, poslije sjednice Saveta za nacionalnu bezbednost na pitanje o Novaku Nediću, generalnom sekretaru Vlade i njegovim vezama sa Veljkom Belivukom i navijačima, umesto odgovora postavio kontrapitanje. 

 "Novak Nedić moj blizak saradnik? A počinio je koje krivično delo? Ovde je reč da vi nama govorite šta je izgovorilo lice čije je ime Vladimir Vuletić, a građani, siguran sam, će imati priliku da vide kakve su njegove veze sa ovim kriminalnim klanom. Vuletiću je sa Belivukovom grupom bolje išlo od Nedića" - rekao je Vučić.


Vulin se na to nadovezao:

- "Voleo bih da je u stanju da oseti stid i trebalo bi da ga bude sramota. On odlično zna zbog čega bi trebalo da ga bude sramota, nadam se da se stidi zbog onoga što je radio. Ima jedna pesma koju mu pevaju navijači". 

Predsjednik je tada dodao da "znaju svi zbog čega bi trebalo da se stidi, ali ne smemo da govorimo još. Šta ćete, to je samo jedan u nizu". 

Vuletić je istog dana podnio i krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba iz MUP Srbije, iz kabineta predsjednika i Vlade Srbije, kao i medijskih kuća  "Pink" i "Kurir" zbog dostavljanja, odnosno objavljivanja podataka sa oznakom “strogo povjerljivo”. Pojedini mediji su prenijeli da su prijave podnijete zbog objavljivanja u medijima audio zapisa njegovog telefonskog razgovora sa osumnjičenim Veljkom Belivukom, u kojem ga naziva "bratom", konstatuje da ga "voli", a za koji Vuletić tvrdi da je montiran i isječen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...