ŠPIRIĆ ZABRINUO ČOVIĆA: „Glupo je da samo tri partije budu kostur priče o Izbornom zakonu…“

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić kaže za „Glas“ da je njegov stav da, bez obzira na to kakva je situacija, zategnuta ili ne, uvijek mora da postoji razgovor o ključnim pitanjima.

  • Politika

  • 22. Mar. 2021  22. Mar. 2021

  • 4

- Dijalog vlasti i opozicije u Srpskoj je neophodan zbog izazova s kojima se suočava Republika Srpska. Ko koliko sebe hoće i želi da unese u ključne političke izazove je stvar njegove političke procjene, ali gdje ne postoji dijalog između vlasti i opozicije, tu nema zrele demokratije - zaključuje Špirić.

Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona BiH, Špirić kaže da je prilikom nedavnog formiranja interresorne radne grupe za reformu izbornog zakonodavstva rekao da je glupo da samo tri partije, SNSD, SDA i HDZ BiH, budu kostur te priče i da u tome ne učestvuje opozicija.

- Ne znam koliko ljudi koji to predlažu, razmišljaju o tome, ali neuspjeh tih razgovora može postati plijen u rukama opozicije, a isto tako zbog neučešća u razgovorima mogu da razvaljuju eventualni uspjeh. Zato smatram da opozicija treba da se uključi i kaže šta predlaže i s čim se slažete, a s čim se ne slaže - kaže Špirić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...