ODBIJEN PRIJEDLOG SDA DA SE NOVČANO POMOGNE "HEROJIMA U BIJELOM"; ZAHIRAGIĆ RAZOČARAN: "Šta reći, sve su sami rekli"

Dodao je da je zatraženo i to da se finansira cijela minimalna mjesečna bruto plata za djelatnosti kojima je zabranjen rad, što je, također, odbijeno.

  • Društvo

  • 22. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 2

Na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji, odbijeni su amandmani Kluba SDA o pomoći tokom trenutne krize.

Kako je zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić (SDA) napisao na svom Facebook profilu, ti amandmani su se odnosili većinom na finansijsku podršku.

"Da se osigura jednokratna stimulacija u iznosu od 1.000 KM svim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima zaposlenim u zdravstvu, a koji su angažovani na poslovima borbe protiv koronavirusa. Da se subvencioniraju cijene obdaništa i produženog boravka u školama za korisnike koji su bili izolaciji", kazao je Zahiragić.

Vlada KS, a zatim i vladajuća većina u Skupštini KS, odbili su amandmane Kluba SDA i to: - Da se osigura jednokratna...

Posted by Haris Zahiragić on Ponedjeljak, 22. March 2021.

 Dodao je da je zatraženo i to da se finansira cijela minimalna mjesečna bruto plata za djelatnosti kojima je zabranjen rad, što je također odbijeno.

"Da se ukinu sve takse, članarine i naknade privrednim subjektima narednih 90 dana od dana stupanja na snagu ovog Zakona. Šta reći, sve su sami rekli. Acta, non verba", poručio je Zahiragić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...