IPAK JE SLAGALA: Meghan Markle nije govorila istinu o tajnom stupanju u brak…

Posebno su odjeknule njegove riječi kako je vojvotkinja od Sussexa bila zbunjena i očito pogrešno informirana, što indirektno budi sumnju u istinitost svega što je rekla.

  • Show

  • 23. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 0

Mada je kraljica Elizabeta II zabranila palači komentirati razgovor Harryja i Meghan s Oprah Winfrey, prozvani dvorani pronašli su lukav način kako im uzvratiti udarac. U britanskim medijima nedavno se pojavio argument kojim su osporili riječi vojvotkinje od Sussexa o tajnom vjenčanju tri dana prije velebne ceremonije koju je pratio cijeli svijet. Objavljen je, naime, njihov vjenčani list u kojem jasno stoji da su u braku od 19. maja, kad ih je u Kapeli sv. Jurja u Windsoru vjenčao nadbiskup Canterburyja.

Potragu za dokazom koji će crno na bijelo opovrgnuti njezine riječi, izazvala je izjava kako su ušli u brak tri dana prije službene ceremonije.

- Nazvali smo nadbiskupa i rekli: "Gledajte, spektakl je za svijet, mi želimo nešto intimnije" – lakonski je rekla Meghan.

Nakon tih riječi, sumnjičavo su se podizale obrve diljem Velike Britanije, jer se od kanterberijskog nadbiskupa ne može zatražiti da "obavi" vjenčanje mimo crkvenih pravila, radilo se o članovima kraljevske porodice ili o pučanima. On je, nakon kraljice Elizabete II, druga osoba na čelu Anglikanske crkve, savezu crkava koji obuhvata današnju državnu Englesku crkvu s njezinim sestrinskim crkvama, slijedi jasna pravila i ne može "lažirati" sakrament vjenčanja. Potvrdio je to za britanski "The Sun" i Stephen Borton, bivši glavni službenik u uredu za registre.

- Pomogao sam im doći do posebne dozvole potrebne za vjenčanje u Kapeli svetog Jurja u Windsoru. Ono što se tamo dogodilo 19. maja 2018. i što su pratili milioni gledalaca širom svijeta, bilo je vjenčanje koje priznaju državna Engleska crkva i zakon. Ono što pretpostavljam da su učinili bila je izmjena jednostavnih zavjeta koje su možda sami napisali te ih izgovorili pred nadbiskupom. Najvjerovatnije je bila riječ o običnoj probi - izjavio je Borton.

Posebno su odjeknule njegove riječi kako je vojvotkinja od Sussexa bila zbunjena i očito pogrešno informirana, što indirektno budi sumnju u istinitost svega što je rekla. S druge strane, Meghan nije kriva zbog neznanja. Neko joj je trebao pojasniti o čemu se radi i jasno reći da razmjena zavjeta nije vjenčanje. Izjavivši besmislicu u koju očito vjeruje, pokazala je da osoblje u njezinom timu u palači nije temeljito odradilo svoju zadaću prije ceremonije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...