KAKAV NESRETNIK: Ovo je novi svjetski rekorder, kandidat koji je čak 192 puta pao na vozačkom ispitu!

Čovjeku je već 50 godina i 17 godina izlazi na vozačke ispite. Prije nekoliko dana, pao je 192. put na teorijskom dijelu vozačkog ispita.

  • Auto

  • 23. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 0

Ova igra pokušaja i greške, koja nikako da završi sretno, događa se u poljskom gradu Piotrkówu Trybunalskom, koji se nalazi u blizini Lodza. Nesuđeni vozač kaže da ne odustaje, jer voli automobile, a dosad je na teorijske ispite položio hiljade eura.

– Možda je vrijeme da ograničimo broj izlazaka na ispite na 20 ili 30 puta. Ako tada ne možete položiti ispit i ako ne znate saobraćajna pravila, to na kraju može ugroziti ostale sudionike u prometu – objasnio je Stanisław Kobusiewicz, instruktor vožnje iz mjesta u kojem nesretnik polaže ispite.

Kada je prvi put polagao ispit, ovaj nesretnik imao je 33 godine. Od tada su se pravila nekoliko puta mijenjala. Trenutno se teorijski test u Poljskoj sastoji od 32 pitanja za koja se dodjeljuju bodovi: od jednog do tri. Za pozitivan rezultat je potrebno 68 bodova, a maksimum je 74.

To znači da možete pasti na teorijskom testu nakon samo tri pogrešna odgovora. Kandidat za vozača ima samo 25 minuta za sve njih. Pravila su rigorozna, ali već u prvom pokušaju prolazi 70 posto kandidata.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...