"TO JE ZABRINJAVAJUĆI ZNAK": WHO upozorava, smrtnost od koronavirusa ponovo raste...

Predstavnica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Maria Van Kerkhove izjavila je da se smrtnost od koronavirusa na globalnom planu ponovo povećava.

  • Svijet

  • 23. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 0

Prema njenim riječima, porast je uslijedio zbog povećanog broja zaraženih širom svijeta. Povećanje rasta oboljelih je djelimično posljedica širenja varijante koja se prvi put pojavila u Velikoj Britaniji, a sada cirkuliše na mnogim drugim mjestima, uključujući istočnu Evropu.

„U posljednjih sedam dana bilježimo blagi porast smrtnih slučajeva širom svijeta i to se moglo očekivati zbog povećanja broja zaraženih. To je zabrinjavajući znak“, rekla je ona.

Drugi stručnjak WHO-a Michael Ryan izjavio je da bi svako ublažavanje epidemioloških mjera trebalo da podrazumijeva strogi nadzor zaraze i visok nivo vakcinacije. Dodao je da samo vakcinisanje nije dovoljno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...