JOŠ JE SLOBODAN ČOVJEK: Osuđeni, bivši Dinamov trener ZORAN MAMIĆ došao u BiH

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih prepreka s obzirom na to da je, uprkos pravosnažnoj presudi, još slobodan čovjek koji čeka da ga sudija pozove radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

  • Sport

  • 23. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 0

Bivši Dinamov trener Zoran Mamić, koji je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog tima, otputovao je danas iz Hrvatske u BiH.

Izvor blizak Mamiću kazao je za Index.hr da se sutra planira vratiti. Isto tvrde i njegovi advokati. 

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih prepreka, budući da je, unatoč pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek koji čeka da ga pozove sudija radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Tek kada ga sud pozove na izdržavanje kazne, Mamić će se morati odazvati.

Da je Mamić osuđen na pet godina zatvora morao bi odmah.

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je prošle sedmice nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presuda Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...