SJAJNE VIJESTI UOČI POČETKA TURISTIČKE SEZONE: Do ljeta okončanje radova na dionici Hutovo - Neum, pogledajte snimke s lica mjesta (VIDEO)

Izgradnja ceste Neum - Stolac, unatoč pandemiji koronavirusa, teče u skladu s ugovorima i planiranom dinamikom, potvrđeno je za Fenu iz JP "Ceste Federacije BiH" d.o.o. Sarajevo.

  • Ekonomija

  • 24. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 3

Do ljeta 2021. bit će okončani radovi na dionici Hutovo - Neum u dužini od 18 kilometara, zajedno s tunelom Žaba, koji je dugačak 975 metara. Također, do ljeta će biti završeni i radovi na dionici Stolovi - Drenovac u dužini od devet kilometara.

Rok za završetak radova na dionici Hutovo - Cerovica, dužine pet kilometara, i Cerovica - Stolovi, dužine 4,95 kilometara, je januar 2022. godine.

- Izvođači na izgradnji ove ceste ulažu maksimalne napore kako bi prevazišli probleme vezane za Covid-19. Vrlo je teško nadoknaditi kvalificiranu radnu snagu kada se dogodi slučaj da pojedini radnici i tehničko osoblje 'ispadnu' iz tehnološkog procesa zbog pandemije - kazali su iz navedenog poduzeća.

Ističu kako je, također, otežana nabavka repromaterijala potrebnog za realizaciju tog projekta, ali da je, bez obzira na sve navedene probleme, izvođenje radova u planiranoj dinamici.

Iz "Cesta Federacije BiH" podsjećaju kako ugovorena vrijednost radova na kompletnoj dionici iznosi 88.971.237,92 maraka s PDV-om.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...