HRVATSKI ZVANIČNICI OBAVILI SU TO JAVNO: Nema razloga za nepovjerenje u vakcinu... (FOTO)

Nakon vakcinacije, ministar zdravstva Vili Beroš dao je izjavu medijima i naglasio kako vjeruje da će ovaj potez ponukati i druge građane da se vakcinišu ovom vakcinom.

  • Regija

  • 24. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 0

Hrvatski premijer Andrej Plenković, ministar zdravlja Vili Beroš i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković vakcinisali su se danas u Banskim dvorima vakcinom "AstraZenece" protiv koronavirusa.

Hrvatski zvaničnici vakcinisani su pred kamerama s ciljem da građane uvjere da nema razloga za nepovjerenje u vakcinu "AstraZenece" i da je podjednako dobra kao i svaka druga.

Nakon vakcinacije, ministar zdravstva Vili Beroš dao je izjavu medijima i naglasio kako vjeruje da će ovaj potez ponukati i druge građane da se vakcinišu ovom vakcinom.

"I dalje ćemo predano raditi na vakcinaciji građana kako bismo dalje mogli normalno živjeti i raditi. Svaki vakcinisani pojedinac korak je bliže starom normalnom i uspješnoj turističkoj sezoni. Naravno da su izazovi i dalje pred nama, ali bitno je promišljati o novim varijantama imunološkog odgovora. Vjerujem da smo ovom porukom ponukali građane da nas prate na ovom putu da suzbijemo ovu epidemiju i vratimo se normalnom životu", rekao je Beroš, prenosi Klix.ba

 Nakon što su se u Evropi dogodili neki smrtni slučajevi koji su povezivani s imunizacijom vakcinom "AstraZenece", Evropska agencija za lijekove provela je istragu tih događaja i utvrdila da je vakcina sigurna i efikasna te da nije bila povezana s ugrušcima krvi koji su bili uzrok smrtnih slučajeva.

Pored hrvatskih političara, "AstraZenecom" nedavno se vakcinisao i britanski premijer Boris Johnson, kao i državni vrh Slovenije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...