NA ZALEĐENOJ POVRŠINI BAJKALSKOG JEZERA: Lamborghini Urus oborio brzinski rekord na ledu

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 24. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 0

Vrući Lamborghinijev SUV stigao je na ruski led ne bi li oborio brzinski rekord.

Ako ste ikada vozili zaleđenom podlogom znate koliko je bitno prilagoditi brzinu uvjetima smanjenog trenja. A i kada smanjite brzinu teško je kontrolirati vozilo. Stoga je za obaranje brzinskog rekorda na ledu uz iskustvo i osigurane uvjete potrebno imati i jake živce.

Lamborghini je našao takvog vozača koji je izveo Urusa na zaleđenu površinu. Bio je to Andrej Leontiev koji je već 18 puta rušio ovaj rekord. Dio je to spektakla Days of Speed koji svake godine traži najbržeg na ledu.

Ove godine je to uspio upravo Urus. Vjerovali ili ne, zaleđenom površinom Bajkalskog jezera vozio je brzinom od čak 298 km/h. Nije poznato koliko mu je trebalo da se zaustavi.

Urus je vozio i brže, pa je tako tijekom probne vožnje zabilježena brzina od 302 km/h. Lamborghinijev SUV je postigao još jedan rekord. Ubrzanjem iz stanja mirovanja na dionici dugoj 1000 m uspio je postići prosječnu brzinu od 114 km/h. FIA i RAF (Ruska automobilska federacija) su nadzirali pokušaj obaranja rekorda, a očitovat će se o svemu tijekom travnja.

Podsjetimo, Urusa pokreće 4.0 V8 sa 650 KS i 850 Nm. 100 km/h postiže za 3.6 sekundi, na 200 km/h je nakon 12.8 sekundi, a maksimalna brzina je 305 km/h.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...