UOČI OKRŠAJA S FINCIMA MAMIĆ TVRDI: "Petev ima bolje reference nego neki bivši selektori BiH"

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju odmjeriti snage s reprezentacijom Finske u prvom kolu kvalifikcija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. godine igrati u Kataru.

  • Sport

  • 24. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 1

Uoči utakmice, Zdravko Mamić govorio je za N1 o novoizabranom selektoru Petevu.

“Silno želim iz dva razloga da Bosna večeras pobijedi. Jedan je razlog prvo da Bosna nogometna pobijedi, drugo da razveseli narod, a na jednoj razini lokalnoj želim da Petev dobro starta. Radi se o jednom, prije svega, čestitom i moralnom čovjeku, koji iza sebe ima reference puno bolje nego neki drugi koji su bili selektori BiH, ali je vrlo loše dočekan. Vrlo je teško kada nekome ne date priliku. Pitanje je koliko je on za ovo kratko vrijeme uspio homogenizirati reprezentaciju, koliko je uspio stvoriti nekakav kult reprezentacije. Za BiH je izuzetno važno, i za Peteva, dobar start u Finskoj. Ništa ne vrši mobilizaciju i ne dovodi pod šator pobjednika kao pobjede. Prema tome, ako napravi dobar rezultat, onda će se narod prikloniti reprezentaciji. Ako ne krene dobro, neće imati šansu, neće imati priliku i bit će ono: ‘Jesam ti rekao da je to loše.’ A ovi koji su pljuvali, brzo će se pod šator pobjednika sakriti i reći: ‘Pa, jesam ti ja govorio da je on dobar.’ Nevjerovatno je kakvi su ljudi manipulativni i kako su nepošteni jedni prema drugima i ta će nas zločestoća i niske strasti odvesti u primitivizam i velike probleme”, rekao je Mamić.

Prognozirao je Mamić i rezultat u Finskoj.

“Prvo, Finci su ozbiljna reprezentativna nacija, vrlo moralan narod koji gine za reprezentaciju. Svi ti Skandinavci, imao sam priliku sarađivati s njima. Radi se o jednoj ozbiljnoj reprezentaciji. Naravno da BiH ima pojedinačno bolje igrače, ali sada je pitanje u kakvoj su formi, koliko ih je Petev uspio mobilizirati, ali duboko vjerujem da Bosna i Hercegovina večeras neće izgubiti”, istaknuo je Mamić.

"Slobodna Bosna" je ranije pisala o Mamićevoj izuzetnoj zainteresovanosti da Petev postane selektor Reprezentacije BiH, kako bi se na taj način osvetio Ajdinu Hasiću, bolje rečeno bosanskohercegovačkoj reprezentaciji i najširoj sportskoj javnosti, zbog svojih poslovnih i sportskih planova koje je imao s njim, a koji su, zaslugom Hasićevog oca, propali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...