SLAVLJE NA BRITANSKOM DVORU: Kraljica Elizabeta dobila deseto praunuče, ali svi bruje o dramatičnom porodu

Malo radosti na skandalima potuljen britanski dvor unijela je vijest da je kraljica Elizabeta dobila 10. praunuče.

  • Show

  • 25. Mar. 2021  25. Mar. 2021

  • 0

Kraljicina najstarija unuka Zara (39), supruga bivšeg kapitena engleske ragbi reprezentacije Mikea Tindalla (42), rodila je u nedjelju navečer njihovo treće dijete - sina Lucasa Philipa Tindalla. Mali Lucas nije baš imao kraljevsko rođenje: mati ga je na svijet donijela na podu kupaonice, jer nisu na vrijeme stigli do bolnice. Tata Mike asistirao je nesvakidašnjem porođaju i odlično se snašao:

- Otrčao sam u teretanu, uzeo prostirku za vježbanje, ušao u kupaonicu, odložio prostirku na pod, ručnici dolje i… stišći, stišći, stišći - opisao je Mike.

- Srećom, primalja koja nas je trebala dočekati u bolnici, nije bila daleko pa se dovezla baš kad smo zauzeli položaj, a druga je primalja stigla neposredno nakon nje. Zara je, kao i uvijek, bila ratnica. Ne mogu se nadiviti ženama zbog onoga što moraju izdržati na porodu.

image Foto: Shutterstock 

Mike je prerezao pupčanu vrpcu i nedugo nakon poroda dječačića odveo u dnevni boravak kako bi zajedno gledali sport na televiziji: malo ragbija, malo golfa.

Inače, Zara je kći princeze Anne, kraljicine jedine kćeri, i Anneinog prvog supruga Marka Phillipsa. Princeza Anne dalekovidno je odlučila da njezinoj djeci - kćeri Zari i sinu Peteru - ne trebaju nikakve kraljevske titule, uz koje dolaze i kraljevske dužnosti - zbog čega su njezina djeca mogla živjeti po svom i puno sretnije od mnogih svojih rođaka. Zara se uspješno natjecala u konjičkom sportu i 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrenu medalju u jahanju. Najvećim svojim dostignućem ipak smatra sretan porodični život.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...