MILIONER IZ LIVNA OTKRIO PLANOVE: Nakon što je lanac hotela na Jadranu prodao Arapima, povlači se iz biznisa u Hrvatskoj i planira investicije u rodnom kraju…

Arapski investitor u ovom paketu kupuje hotele i turistička naselja u Brelama, Tučepima, Bolu, Starigrad Paklenici, Omišu i Supetru na Braču, kao i udjele u zračnoj luci Brač.

  • Ekonomija

  • 25. Mar. 2021  25. Mar. 2021

  • 1

Usred korona-krize i uoči jedne od najizazovnijih turističkih godina, Jako Andabak, inače rodom iz Livna, prodao je većinu svog turističko-hotelskog biznisa arapskom ulagaču, poznatom po želji da izgradi “zagrebački Manhattan”, te po kontroverznom projektu Beograd na vodi. Arapski investitor u ovom paketu kupuje hotele i turistička naselja u Brelama, Tučepima, Bolu, Starigrad Paklenici, Omišu i Supetru na Braču, kao i udjele u zračnoj luci Brač.

Mediji su posljednjih dana špekulirali o ovoj transakciji nakon što je postalo jasno da neće biti ništa od deala s američkim fondom KSL, kojeg su već bili proglasili novim vlasnikom "Sunce hotela", piše "Poslovni dnevnik".

Također, prodaja za njega ne znači umirovljenje i izlazak iz biznisa u Hrvatskoj, a velika ulaganja planira slijedeći svoje porijeklo i elektrotehničku struku – ulaže u pametnu poljoprivredu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...