NOVI ISPAD DODIKOVOG POTRČKA: Radovan Kovačević, osim Haškog, ne priznaje ni Nirnberški tribunal

Radovan Kovačević, sadašnji portparol SNSD-a i nekadašnji član SDP-a BiH, poznat je po svojim bjesomučnim naporima da opravda režimsku politiku u entitetu Republika Srpska.

  • Mini market

  • 25. Mar. 2021  25. Mar. 2021

  • 0

Posljednji ispad Kovačevića desio se jučer, kada je na Facebooku usmjerio svoj bijes prema citatu iz presude Nirnberškog suda, koji je objavio Haris Imamović, savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Jučer je u Beogradu organizovana skaredna komemoracija režimu Slobodana Miloševića povodom godišnjice NATO intervencije u SR Jugoslaviji. Na ovoj manifestaciji promovisan je grubi historijski revizionizam, po kojem je NATO „agresija“ došla ničim izazvana, kao akt zločina prema sasma nevinoj Miloševićevoj Srbiji.

U vezi s ovim monstruoznim revizionizmom, Imamović je objavio prigodan citat u kojem je Nirnberški tribunal odgovorio na optužbe nacističkih optuženika da su „i saveznici bombardovali njemačke gradove krajem Drugog svjetskog rata“.

Kako su kazale tada savezničke sudije, svaka osoba koja bez razloga napadne drugu osobu, ne može se kasnije žaliti ako joj ta druga osoba uzvrati na napad odgovarajućom količinom sile.

"Bombardovanje Berlina, Drezdena, Hamburga, Kelna i drugih njemačkih gradova, uslijedilo je nakon bombardovanja Londona, Koventrija, Roterdama, Varšave i drugih savezničkih gradova", zaključuje Nirnberški tribunal.

Kovačeviću je očigledno zasmetao ovaj citat te je komentarisao iznijevši sljedeću nebulozu: "To navodiš zbog zločina u Sijekovcu?! Ili zbog ubistva srpskog svata u Sarajevu!? Ili možda zbog genocida nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu?! Sram i stid da te bude, Harise."

Naravno, paralela se nije odnosila na Kovačevićeve bedastoće, već na jednostavnu i samom Kovačeviću poznatu činjenicu da je bombardovanje Beograda došlo nakon bombardovanja Vukovara, Dubrovnika, Sarajeva, genocida u Srebrenici i zločina na Kosovu.

Da stvar bude poraznija, nedugo nakon što je napisao ovaj komentar, Kovačević ga je obrisao, valjda svjestan nebuloze koju je iznio.

Inače, Kovačević predstavlja udarnog papagaja Dodikovog režima, a njegove izljeve bjesnoće mnogi unutar samog SNSD-a tumače činjenicom da je Kovačević ranije bio član SDP-a BiH te da je tada podržavao i NATO put BiH, pa sada neprestano mora dokazivati svoju pravovjernost, jer je uvijek pod sjenom sumnje.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...