RAZOČARANA I SDA; ZAHIRAGIĆ O IZBORU GRADONAČELNIKA: "Bogićević je trebao Sarajevu, ali i da kultiviše nedorasle lidere 'trojke'..."

Zahiragić je na svom Facebook profilu napisao da Bogićević, nažalost, nije prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva, ali je, po ko zna koji put, pokazao da je genetski predodređen da bude gospodin.

  • Politika

  • 26. Mar. 2021  27. Mar. 2021

  • 5

Definitivno odbijanje Bogića Bogićevića da prihvati kandidaturu za mjesto gradonačelnika Sarajeva prokomentirao je i zastupnik SDA u skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić.

Zahiragić je na svom Facebook profilu napisao da Bogićević, nažalost, nije prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva, ali je pokazao, po ko zna koji put, da je genetski predodređen da bude gospodin.

"Kažem nažalost, jer Sarajevu je trebala takva ličnost, koja će miriti, a ne zavađati, koja će kultivisati, barem malo, ostrašćene i nedorasle lidere "trojke". Međutim, kako bi prihvatio? Prije par dana nisu imali više od 10 ruku, a već za dva dana imaju 18 na sjednici koja je zakazana noć ranije. Sumnjivo, zar ne?", pita se Zahiragić.

Vjerujem da se zbog ovoga danas žurilo "dvojci" iz "trojke" da imenuju svoje rukovodstvo Gradskog vijeća, a pokušali su i sa dogradonačelnicima...

Kako sam i najavljivao, gospodin Bogić Bogićević, nažalost, nije prihvatio kandidaturu za Gradonačelnika Sarajeva, ali i...

Posted by Haris Zahiragić on Petak, 26. March 2021.

"Da su bili dobronamjerni, kada su već imali takvog kandidata, trebali su sakupiti ne 18, nego svih 28 potpisa, dogovoriti konsenzusom svih stranaka i vijećnika rukovodstvo Gradskog vijeća i dogradonačelnike na vrhunskom nivou. Međutim, bitnije im je bilo politički poredati svoje kadrove, a Bogićević je evidentno bio samo sredstvo. Čak su sa njegovim imenom prijetili Skaki, da će ga odvesti na Vidikovac da mu pokažu Valtera kada izaberu Bogićevića, a Skaka ga je prije dvije godine predložio za Šestoaprilsku nagradu... Na stranu politika, ali to nije atmosfera koja dolikuje takvom čovjeku", zaključuje Zahiragić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...