IZETBEGOVIĆ UPUTIO ČESTITKU:"Jevreji vijekovima žive u Bosni i Hercegovini i čine neraskidivi dio naše multireligijske zajednice..."

Siguran sam da ćemo i ubuduće zajedno graditi prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu i bolji život za sve njene građane, kazao je Izetbegović.

  • Društvo

  • 27. Mar. 2021  

  • 0

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice Jakobu Finciju i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini povodom velikog jevrejskog praznika Pesaha.

-Vama lično i Jevrejima u Bosni i Hercegovini čestitam veliki praznik Pesah, sa željom da predstojeće dane provedete u zdravlju i sreći, skupa sa svojim porodicama i prijateljima. Neka Pesah kao simbol radosti izbavljenja i slobode bude podsticaj svima nama da se krećemo ka zajedničkom cilju očuvanje slobode, jednakosti i ljudskog dostojanstva – poručio je.

Naglašava da Jevreji vijekovima žive u Bosni i Hercegovini i čine neraskidivi dio naše multireligijske zajednice i bogatog kulturno-historijskog naslijeđa. Siguran sam da ćemo i ubuduće zajedno graditi prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu i bolji život za sve njene građane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...