DODIKOVOM REŽIMU OVO SE NEĆE SVIDJETI: Poslanik Branislav Borenović posjetio fabriku u Tešnju, oduševljen visinom plata i tretmanom radnika

Državni parlamentarci Branislav Borenović, Šemsudin Mehmedović i Lazar Prodanović bili su danas u posjeti Tešnju, općini poznatoj po izuzetnim ekonomskim rezultatima.

  • Ekonomija

  • 29. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 1

O posjeti je na svom Twitter profilu izvijestio Branislav Borenović.

"Njemački gigant Mann+Hummel, svjetski lider u proizvodnji auto filtera, u fabrici u Tešnju zapošljava 750 ljudi sa prosječnom platom preko 1000 KM i 13-tom platom za svakog radnika. Jasno je da u ovoj zemlji ima mnogo mogućnosti za nova ulaganja i ozbiljne investicije...", napisao je Borenović na Twitteru. 

Nedavno je načelnik Tešnja Suad Huskić u razgovoru za portal "Faktor" istakao nekoliko činjenica vezanih za ekonomiju ove općine.

- U Tešnju je do 1. decembra 2020. godine, ostvaren promet preko fiskalnih uređaja, od milijardu i 280 miliona KM. Zanimljivo je da je to bio veći promet od Zenice, te dva puta veći od Kaknja, Vogošće ili Cazina. To je sedmo mjesto u FBiH. Ispred su samo četiri sarajevske općine gdje su velike kompanije i gradovi Tuzla i Mostar, rekao je načelnik Suad Huskić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...