NA RADIJU RIJEKA PUSTILI HAJDUKOVU PJESMU: "Još jednom i letite u vazduh"; Voditelj se izvinjavao, umjesto da...

...zaštiti kolegicu.

  • Šareni svijet

  • 30. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 0

Muzička urednica Radija Rijeka pustila je prošlog četvrtka pjesmu Vinka Coce "Kada umren umotan u bilo", nakon čega je situacija eskalirala, pišu hrvatski mediji.

Na radijski telefon i e-mail sručila se gomila bijesnih komentara i prijetnji, jer je ta pjesma, inače pjesma navijača Hajduka - razbjesnila navijače Rijeke.

Novinarka Maja Sever danas je objavila jednu od prijetnji koje su dobili na Radiju Rijeka. Među ostalima, u poruci piše kako će cijeli radio dići u zrak ako još jednom pomisle pustiti pjesmu koja "veliča Dalmaciju".

"Čujem li još jednu, samo jednu tovarsku pjesmu koja mi se ne sviđa (da pjeva o maslini, kamenu ili veliča Dalmaciju i one Cigane), naje*at ćete. I to gadno. Jedan krivi potez, jedna kriva pjesma i cijeli Radio Rijeka ide u zrak skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni. Dobro ste pročitali. Ne šalim se, ovo je otvorena prijetnja. Pamet u glavu i ubuduće pazite kakve pjesme puštate, jer niste ni svjesni u kakva govna ste se uvalili zbog jedne tovarske glupačetine. Tjerajte to u tri pi*** materine tovarske glipe. Ovo je Rijeka!!! 19AR787", piše u poruci.

Inače, nakon što je pjesma puštena u eter i nakon što su krenule prijetnje, voditelj emisije Joso Krmpotić krenuo se izvinjavati slušaocima, umjesto da zaštiti kolegicu.

"Jedna puštena pjesma donijela je toliko mailova koliko ih nismo dobili ni u najboljim danima. Potpuni promašaj u našem programu, nažalost. Znam da vam ni naše isprike neće puno značiti, odabrala je pogrešnog Cocu i mi smo stali tu da nas popljujete koliko želite, nekad čovjek greške mora priznati", rekao je Krmpotić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...