FORTO I MANDIĆ NUDE LOKACIJU, KAO DA JE NJIHOVA: U CBBiH ne žele polemiku u medijima...

Iz Centralne banke nisu previše željeli komentirati navedeni događaj, ali je svima jasno šta bi raskid ugovora značio. Pitanje je koliko je obeštećenje i da li Općina Centar može isplatiti CBBiH. Posebno je zanimljivo kako je Mandić ponudio novu lokaciju, kao da je riječ o privatnoj imovini. Jasno je da općinska vijeća moraju izglasati ovakve odluke.

  • Mini market

  • 30. Mar. 2021  31. Mar. 2021

  • 1

I dok u Centralnoj banci BiH čekaju urbanističku dozvolu za izgradnju zgrade CBBiH na prostoru parka Hastahana iz Općine Centar putem medija saopćavaju da nude novu lokaciju.

Nešto iza 16 sati pojavila se informacija kako je načelnik Općine Centar Srđan Madić u dogovoru s premijerom KS Edinom Fortom našao novu lokaciju za izgradnju Centralne banke BiH! Kao da već nije potpisan ugovor, a koji ima obaveze, prenosi NAP.

Iz Centralne banke nisu previše željeli komentirati navedeni događaj, ali je svima jasno šta bi raskid ugovora značio. Pitanje je koliko je obeštećenje i da li Općina Centar može isplatiti CBBiH. Posebno je zanimljivo kako je Mandić ponudio novu lokaciju, kao da je riječ o privatnoj imovini. Jasno je da općinska vijeća moraju izglasati ovakve odluke!?

Ovakav javni istup Mandića iznenadio je i ljude u CBBiH, ali za razliku od Mandića I Forte, o ovim važnim stvarima ne žele polemisati putem medija.

“U skladu sa zaprimljenim pismom i prijedlogom Mandića CBBiH će pripremiti odgovor, koji će odražavati stav CBBiH u skladu sa zakonskim mogućnostima. S obzirom da smo mi institucija koja drži do svog digniteta smatramo da je neprofesionalno da odgovor šaljemo putem medija, te ćete o istom biti obaviješteni nakon zvaničnog odgovora dostavljenog Mandiću”, kazao je za Patriju guverner CBBiH Senad Softić.

Inače, na nedavno održanom sastanku guvernera CBBiH Senada Softića s načelnikom Općina Centar Srđanom Mandićem razgovaralo se upravo o važnosti realizacije projekta izgradnje objekta CBBiH na parceli koja je u vlasništvu CBBiH, naziva Kranjčevićeva, a koja se naslanja na Park prof. dr. Nijaz Duraković, na lokalitetu Hastahana.

Prikazano je i idejno rješenje CBBiH. Značajan dio ovog projekta bi bio posvećen okolnom uređenju i hortikulturalnim rješenjima, kojim će se budući objekat u potpunosti uklopiti u cjelokupan ambijent lokaliteta „Hastahana“ i parka „prof. dr. Nijaz Duraković“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...