POBUNA U BANJOJ LUCI: Ispred zgrade Skupštine grada okupljaju se mladi, u rukama imaju...

Sjednica Skupštine grada Banjaluka bit će nastavljena danas raspravom o Prijedlogu budžeta za ovu godinu.

  • Vijesti

  • 31. Mar. 2021  31. Mar. 2021

  • 0

Kako javlja reporterka N1, ispred zgrade Skupštine okupilo se desetak mladih ljudi s kosilicama, lopatama i metlama.

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Mladen Ilić prekinuo je jučer sjednicu, jer kako je rekao, nije bilo uslova za njeno adekvatno održavanje s obzirom na to da je konstantno prekidana pauzama zbog konsultacija odbornika.

On je naveo da je stav Gradske uprave da amandmani na budžet, koje je skupštinska većina dostavila u subotu, 27. marta, nisu dostavljeni na vrijeme i da nisu u skladu sa Poslovnikom. Ilić je napomenuo da je stav skupštinske većine da je jasno naznačila kabinetu gradonačelnika da će taj dan dostaviti amandmane te da je tražila da neko od njih bude prisutan, što je i ispoštovano i osoba je preuzela i potpisala amandmane.

“Predloženi amandmani, ne samo da nisu dostavljeni na vrijeme, nego nisu ni u skladu sa zakonima. Današnja sjednica naša je velika pobjeda, jer smo pokazali građanima kakvu politiku oni zaista vode. Sutra nastavljamo još snažnije”, naveo je jučer gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...