KOMŠIĆ OSUDIO SKRNAVLJENJE ČIČKOVE OSMRTNICE: "Antisemitizmu i fašizmu se ne smije dati ni centimetar prostora"

Jevrejska opština u Sarajevu oštro je osudila barbarski čin crtanja kukastog križa na smrtovnici nedavno preminulog Želimira Altarca Čička.

  • Mini market

  • 31. Mar. 2021  31. Mar. 2021

  • 5

Vandalski čin skrnavljenja osmrtnice Želimira Altarca Čička, koja je bila istaknuta na zgradi Jevrejske opštine u Sarajevu i na kojoj je nepoznati počinilac sinoć nacrtao nacistički simbol svastiku, osudio je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Komšić je ovaj sramni čin kratko prokomentirao na svom Facebook profilu, uz poruku da očekuje da policijske službe poduzmu sve kako bi počinioce ovog djela privela pred lice pravde.

"Očekujem da policija u što kraćem roku pronađe izvršioce sramotnog čina crtanja kukastog križa na osmrtnici Želimira Altarca Čička. Antisemitizmu i fašizmu se ne smije dati ni centimetar prostora", kazao je Komšić.

Očekujem da policija u što kraćem roku pronađe izvršioce sramotnog čina crtanja kukastog križa na osmrtnici Želimira Altarca Čička. Antisemitizmu i fašizmu se ne smije dati ni centimetar prostora.

Objavljuje Željko KomšićSrijeda, 31. ožujka 2021.

Podsjećamo, Jevrejska opština u Sarajevu sinoć je oštro osudila barbarski čin crtanja kukastog križa na smrtovnici nedavno preminulog njihovog člana i legende sarajevske muzičke scene Želimira Altarca Čička.

Čičak je bio legenda sarajevske muzičke scene. U KCUS-u je ranije bio hospitaliziran zbog zdravstvenih problema, a zatim se zarazio i koronavirusom, od čijih posljedica i preminuo 27. marta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...