OGLASIO SE I ZAHIRAGIĆ NAKON LAPSUSA: “Ne mogu mene skorojevići učiti šta je košarka i šta je dvokorak, ali mogu…”

Haris Zahiragić, kako bi objasnio svoj stav da su prilikom donošenja zakona prekršene pravne procedure, upotrijebio je terminologiju iz košarke.

  • Mini market

  • 03. Apr. 2021  03. Apr. 2021

  • 6

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) na održanoj konferenciji za novinare na kojoj je iznio nekoliko kritika na račun aktuelne Vlade KS, kako bi što detaljnije objasnio svoje mišljene, koristio se i košarkaškim rječnikom.

Podsjećamo, on je kazao da je Ustavni sud Federacije BiH (FBiH) u martu ove godine donio presudu da izmjene Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS, na osnovu kojih je došlo do formiranja novih ministarstava u Vladi KS, nisu u skladu s Ustavom FBiH. Kako bi objasnio svoj stav da su prilikom donošenja ovog zakona prekršene pravne procedure, Zahiragić je upotrijebio terminologiju iz košarke:

- Ukoliko igrač, evo da karikiram, ukoliko igrač postigne koš, a prilikom postizanja koša učini dvokorak, taj koš se ne pika. Isto tako, ukoliko donesete zakon, a prilikom donošenja zakona prekršite vrlo bitne procedure, taj zakon se ne pika.

Međutim, ovaj njegov lapsus izazvao je veliki broj reakcija te se sada i on oglasio na svom zvaničnom Facebook profilu. 

- Ovo je schreenshot iz spota himne "Bosno, igraj" grupe "Skroz".

Na slici je dječak Haris Zahiragić, a koji je, sve dok nije brutalno uništena, išao na svaku utakmicu KK Bosna.

Kupovao sam godišnje karte od svoga džeparca, bio je pravi užitak gledati kako u punoj Skenderiji naša Bosna diže ekipe poput Partizana, Cibone, Olimpije...

Ne mogu mene skorojevići učiti šta je košarka i šta je dvokorak, ali mogu od mog jučerašnjeg lapsusa, koji je i meni samom iskreno smiješan, praviti politički ozbiljnu temu i priliku za najniže napade na mene.

Ima i ukusnih šala naravno, prihvatam ih, ali neke kolumne i desetine tekstova na lokalnim tabloidima koji u lapsusu traže neku dubinu, jednostavno ne mogu i neću.

Međutim, razumijem ih, valja pokušati utišati sve ono ostalo što sam rekao na jučerašnjem pressu, ali samo pokušati, jer navikao sam na ovakve antikampanje još od vremena kada sam bio studentski predstavnik. I šta su postigli? Samo kontraefekt, ali izgleda da baš ništa nisu naučili - napisao je Zahiragić. 

Ovo je screenshot iz spota himne "Bosno igraj" grupe Skroz. Na slici je dječak Haris Zahiragić, a koji je, sve dok nije...

Posted by Haris Zahiragić on Subota, 3. April 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...