SJEVERNA MAKEDONIJA ODUŽIT ĆE SE VUČIĆU ZA VAKCINE: Zoran Zaev pronašao način, evo i kako...

Zaev je naveo da se razmatra da srbijanski turisti ovog ljeta, u znak zahvalnosti, budu oslobođeni plaćanja putarine na makedonskim autoputevima.

  • Regija

  • 03. Apr. 2021  03. Apr. 2021

  • 1

Premijer Sjeverne Makedonije rekao je da donirane vakcine iz Srbije vrijede oko 700.000 eura i da bi zbog toga Skoplje trebalo da se oduži Beogradu.

Zaev je naveo da se razmatra da srbijanski turisti ovog ljeta, u znak zahvalnosti, budu oslobođeni plaćanja putarine na makedonskim autoputevima.

"Ne možemo minimizirati čin solidarnosti, humanosti Srbije. Razgovarao sam s Izraelom, Britanijom, Francuskom, gotovo da nema kome se nismo obratili za pomoć", naveo je Zaev.

"Ovog puta razmišljamo da podijelimo kartice za putarinu vozilima sa srbijanskim registracijama, da se nekako odužimo. Vratimo prijateljski čin prijateljstvom", dodao je Zaev.

U Sjevernu Makedoniju u četvrtak je stiglo 20.000 doza Sputnika V iz Srbije, a trebalo bi da stigne još toliko, piše Klix.ba.

Srbija je u dvije pošiljke prethodno donirala 8.000 doza "Pfizerovih" vakcina kojima su imunizovani makedonski zdravstveni radnici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...