STANJE JE I DALJE ALARMANTNO: U Covid-odjelu Opće bolnice u Sarajevu na hospitalizaciji 187 pacijenata, preminula...

U posljednja 24 sata 17 pacijenata je primljeno u Covid-odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, a 22 su otpuštena kući.

  • Vijesti

  • 05. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 0

Od ukupno 187 pacijenata, koliko ih je jutros na bolničkom liječenju u Covid-odjelu ove zdravstvene ustanove, 12 ih je smješteno na postintenzivnu njegu, 10 je na intenzivnoj njezi, sedam na respiratoru i osam na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

U prijemnoj trijažnoj Covid-ambulanti u posljednja 24 sata bilo je 59 pregleda i pruženo je 177 usluga, a trenutno je u ovoj ambulanti 10 pacijenata na opservaciji.

Nažalost, prethodnog dana je bio jedan smrtni ishod od posljedica koronavirusa.

U Općoj bolnici tokom jučerašnjeg dana je rođeno šest beba, urađene su dvije operacije, a ukupno je bilo 742 pregleda i 5.663 pružene usluge.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...