"SB" ISPRED VLADE KS; OBRATIO SE PREMIJER EDIN FORTO: "Najavio je hitnu sjednicu, Izetbegović je..." (FOTO)

"...odbila sve naše zahtjeve."

  • Vijesti

  • 05. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 4

Nakon sastanka koji je u Vladi Kantona Sarajevo održan između njenih predstavnika i rukovodstva Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, premijer Edin Forto kazao je kako je direktorica Sebija Izetbegović odbila sve njihove zahtjeve.

"Mi smo tražili da se o korištenju spornih respiratora formira stručno tijelo od Vlade FBiH i Federalnog ministarstva da bi se utvrdile stvarne činjenice o onome što s KCUS-a tvrde, ali su svi naši zahtjevi odbijeni", kazao je Forto.

Dodao je da su neke stvari dovedene u pitanje, ali da je rukovodstvo KCUS-a potvrdilo da je jedno pismo objavljeno ovog vikenda, autentično, a to je ono drugo.

"Oni tvrde da se prvo objavljeno pismo nije pojavilo, a da drugo postoji i da je dio interne komunikacije", kazao je on.

Mi smo tražili da Federalna inspekcija uđe u KCUS, što su oni odbili, dodao je.

"Mi ćemo danas tražiti od Federalnog ministarstva i Inspekcije da se utvrdi šta je tačno iz ovog pisma za koje su iz KCUS-a kazali da postoji", naveo je.

Forto je danas najavio hitnu sjednicu Vlade KS zbog stanja u KCUS-u, piše Klix.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...