STANIVUKOVIĆ I ILIĆ U NAJAVI “SPUSTILI LOPTU”: "Nešto se mora dogovoriti..."

Mladen Ilić sastao se u subotu sa Stanivukovićem, predsjednicima gradskih odbora, šefovima klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u Skupštini grada.

  • Društvo

  • 05. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 1

Sjednica Skupštine grada Banje Luke održava se danas, a predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić i gradonačelnik Draško Stanivuković u pauzama redovne sjednice Skupštine konsultovat će se oko izrade budžeta i zahtijevanim izmjenama.

Prema izjavama, mnogi navode da su ova dva mlada političara “spustila loptu”.

"Nešto se mora dogovoriti", kaže Stanivuković.

- Ovdje niko nije pomalo u pravu ili je svako pomalo u pravu. Grad je na ekonomskom respiratoru. Neću poslati komunalnu policiju na građane - kaže Stanivuković na pitanje o aktivnostima zbog današnjeg najavljenog protesta ugostitelja.

Podsjetimo, Ilić se u subotu sastao sa Stanivukovićem, predsjednicima gradskih odbora, šefovima klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u Skupštini grada.

Budžet Banje Luke, težak oko 150 miliona KM, koji je predložio Stanivuković i na koji je skupštinska većina, okupljena oko SNSD-a, dostavila amandmane od oko 6,5 miliona KM, tražeći pomoć za pogođene epidemijom koronavirusa – privrednike, zdravstvene radnike, porodilje i ugostitelje, nije usvojen na nedavnoj sjednici Skupštine Banje Luke, piše "Oslobođenje".

Stanivuković je ranije izjavio da je, zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu, Grad u blokadi, jer, prema zakonu, nije u mogućnosti da izvrši bilo koju transakciju te se ne mogu isplaćivati ni socijalna davanja, aprilske plate zaposlenima u Gradskoj upravi, kao i martovske plate za više grdadskih ustanova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...