BUGARI PREKO LAKTAŠA STIGLI NA TRŽIŠTE IGARA NA SREĆU U RS: Koju će djelatnost obavljati, za sada nije poznato, ali…

...s obzirom na to da preduzeće ima pravo na vanjskotrgovinsko poslovanje, očigledno je da je jedan od razloga uvoz aparata za "Lutriju Republike Srpske".

  • Ekonomija

  • 05. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 0

Bugarska kompanija “Euro Games Technology (EGT) Group” novi je igrač na tržištu igara na sreću u Republici Srpskoj, a na kojem se uglavnom igra po pravilima Vlade Srpske i resornog ministarstva, saznaje portal "Capital".

Naime, nakon što je “Lutrija Republike Srpske” od njih naručila aparate za kockanje, vrijedne 10,7 miliona maraka, oni su u Laktašima osnovali svoju poslovnicu, koja će poslovati u formi društva s ograničenom odgovornošću.

Uplatili su 29.337,45 KM kapitala, a zastupat će ih direktor "EGT-a" iz Srbije Aleksandar Kliska. Sjedište je prijavljeno u ulici Cara Dušana.

Koju će djelatnost obavljati, za sada nije poznato, ali s obzirom na to da preduzeće ima pravo na vanjskotrgovinsko poslovanje, očigledno je da je jedan od razloga uvoz aparata za "Lutriju Republike Srpske".

Okružni privredni sud u Banjoj Luci upisao je osnivanje ove firme u svoje registre početkom marta, upravo u periodu kada je “Lutrija RS” donijela odluku da od njih naruči 1.000 aparata koje će plaćati u jednake 24 mjesečne rate.

Tačnije, zvanični kupac aparata je firma “EVL” iz Banje Luke u većinskom vlasništvu “Lutrije”. Riječ je o preduzeću koje je osnovano uz grubo kršenje zakona i Ustava Republike Srpske, a sve zbog firme "Casinos Austria VLT AG" Švicarska, koja je partner “Lutrije” i suosnivač firme.

Uprava “Lutrije” pokušala je da ponovi izbor strateškog partnera, ali to je spriječila ministrica finansija Zora Vidović svojim tumačenjem sudskih presuda.

Inače “EVL” organizuje virtuelne elektronske igre na videolutrijskim terminalima, kao što su keno, bingo, slotovi, utrke pasa i slično.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...