DODIKOV POTRČKO "PROZREO" INZKOVE POHVALE: "Inzko je sinoć iznio mnoge neistine i notorne manipulacije upakovane u..."

"Na isti manipulativni način Valentin Inzko lažno tvrdi da je samo SNSD glasao za Sud, Tužilaštvo ili Oružane snage BiH, a istina je", rekao je Kovačević, "da su SNSD, SDS i PDP glasali pod žestokim pritiskom i suočeni sa prijetnjama."

  • Politika

  • 05. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 1

Nakon 12 godina mandata visokog predstavnika, Valentin Inzko napokon je otvoreno pokazao šta je njegov glavni zadatak, a to je da bude protiv Republike Srpske i protiv vlasti u Republici Srpskoj, rekao je Srni glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

"S obzirom na to da je prošlo punih 12 godina otkako je Inzko stupio na dužnost visokog predstavnika i da postoje neke javne informacije da je mjesečna plaća visokog predstavnika 24.000 eura, jednostavna računica govori nam da je on, ako je istina, za taj rad protiv Republike Srpske, do sada je prikupio oko sedam miliona KM. Ako je to tačno, tada smo se uspjeli oduprijeti prilično dobro, ali tada mogu razumjeti i frustracije koje smo tim otporom stvorili za Inzka", istakao je Kovačević, prenosi Srna.

Izjavio je da je na taj način Inzko, izvršavajući svoj zadatak, sinoć iznio mnoge neistine i notorne manipulacije upakovane u političke, pa i političke kvalifikacije.

"Tako je, na primjer, Inzko komentirao činjenicu da je Narodna skupština Republike Srpske nedavno odlučila o imenovanju novog visokog predstavnika pozivajući se na Aneks 10 i postupak koji on predviđa, odnosno potrebu postizanja sporazuma između potpisnika Aneksa 10 na način na koji Inzko kaže da se ne sjeća da je to do sada urađeno", rekao je Kovačević.

Kovačević je pitao koji je to argument, osim što je priznao da je Republika Srpska bila u pravu.

"Ili možda Inzko tvrdi da je činjenica da su do sada nelegalno i protivno Daytonskom sporazumu birali visoke predstavnike argument da to mogu činiti i u budućnosti. Republika Srpska im kaže da ne mogu", rekao je Kovačević.

"Na isti manipulativni način Valentin Inzko lažno tvrdi da je samo SNSD glasao za Sud, Tužilaštvo ili Oružane snage BiH, a istina je", rekao je Kovačević, "da su SNSD, SDS i PDP glasali pod žestokim pritiskom i suočeni s prijetnjama".

"O licemjernom najbolje govori izjava Mladena Ivanća data na političkoj akademiji SDA u kojoj kaže da je on, Mladen Ivanić, a ne međunarodna zajednica, odgovoran za sve ključne reforme i prenošenje nadležnosti na nivo BiH, manipulacija Valentinom Inzkom",  istakao je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...