BANJOJ LUCI PRIJETI EKONOMSKA BLOKADA: Sa sjednice Skupštine povučene tačke koje su zavisne od budžeta (VIDEO)

Odbornici Skupštine grada Banja Luka u srijedu nisu usvojili prijedlog budžeta za 2021. godinu u iznosu od 149,4 miliona KM.

  • Politika

  • 05. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 0

Sa dnevnog reda trećeg zasjedanja Skupštine grada Banje Luke povučene su tačke koje su direktno zavisne od budžeta, a koji nije usvojen, tako da neće biti predmet rasprave.

Riječ je o prijedlozima zaključaka o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti na području grada, o prijevremenom stupanju na snagu odluke o usvajanju budžeta i o prijevremenom stupanju na snagu odluke o izvršenju budžeta, kao i odluke o dodjeli subvencija za javni prevoz i odluke o izmjeni i dopune Odluke o ostvarivanju prava na naknadu za smještaj u porodici za lica koja ostavaruju pravo na smještaj u ustanovu.

Takođe sa dnevnog reda, iz istog razloga, povučene su tačke koje se odnose na programe sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, omladinskih aktivnosti, razvoja sporta, kao i na kalendare kulturnih i turističkih manifestacija grada za 2021. godinu.

Podsjećamo, odbornici Skupštine grada Banjaluka u srijedu nisu usvojili Prijedlog budžeta za 2021. godinu u iznosu od 149,4 miliona KM. Uzdržano je bilo 17 odbornika, 12 je bilo za, a jedan protiv.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...