NAKON DRAME U CRNOJ GORI OGLASIO SE VUČIĆ: "Nisam oduševljen, njima je važnije…"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za TV Pink da nije iznenađen zahtjevom crnogorskog premijera Zravka Krivokapića da se smijeni ministar pravde te zemlje Vladimir Leposavić zbog izjave o Srebrenici.

  • Regija

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 0

„Nisam oduševljen svim potezima crnogorske vlasti, mislim da je njima važnije da su oduševljeni u State Departmentu i Briselu nego u Beogradu”, rekao je Vučić.

Inače, Vladimir Leposavić je 26. marta tokom sjednice crnogorskog parlamenta izjavio da je spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio genocid “kad se to i nedvosmisleno utvrdi“.

Kada je riječ o izvještaju Evropskog parlamenta, Vučić je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu iako mu neki dijelovi tog izvještaja nisu jasni.

Kada je riječ o državnoj kompaniji "Telekom" koja se spominje u izvještaju, taj dio je, kako kaže, nejasan, jer ne zna šta se očekuje da Srbija uradi.

Ponovio je, kada je riječ o aferi "Jovanjica", koja se, također, spominje, da od sudova očekuje da urade svoj posao.

Vučić je rekao i da narodni poslanici ne smiju da prijete i da ugrožavaju sigurnost novinara i aktivista, ali da on misli sve najgore o radu organizacija kao što su portal "Krik" i nevladina organizacija "Crta".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...