TEK ĆE SE SAD ZAKUHATI: Krivična prijava protiv Forte, Vranića, funkcionera Naše stranke, SDP-a, SDA…

U prijavi, također, navode da su “premijer Kantona Sarajevo i ministar zdravstva propuštanjem dužnog nadzora u oblasti zdravstva te nepoduzimanjem blagovremenih radnji doveli do situacije da je stanje u KCUS-u eskaliralo te da su građani, odnosno korisnici – osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja Sarajevo, dovedeni u izrazito težak položaj i onemogućeni u blagovremenoj i adekvatnoj liječničkoj pomoći, što rezultira i smrtnim ishodima”.

  • Mini market

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 1

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović podnio je Tužilaštvu Kantona Sarajevo krivičnu prijavu protiv premijera Vlade Kantona Sarajevo Edina Forte i ministra zdravstva Harisa Vranića, kao i drugih odgovornih osoba u Vladi i Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo zbog, kako je naveo, izvršenja krivičnog djela nesavjestan rad u službi.

Kako je navedeno iz BOSS-a, Ajanović je podnio krivičnu prijavu i protiv visokih funkcionera Naše stranke, SDP-a i SDA sa prijedlogom da Tužilaštvo izvrši uvid u materijalne dokaze, da sasluša prijavljene, sasluša odgovorne u UKCS-u, ljekare Klinike za anesteziju i reanimaciju UKCS-a, da po potrebi izvede i druge dokaze, a da potom krivično procesuira odgovorne osobe.

“U obrazloženju krivične prijave je navedeno: Članom 21. Zakona o Vladi KS normirano je da premijer rukovodi radom Vlade i odgovoran je za njen rad, osigurava jedinstvo u izvršavanju poslova iz nadležnosti Vlade, ostvaruje saradnju sa drugim organima i usmjerava djelovanje Vlade kao cjeline i članova Vlade. Članom 11. Zakona normirano je da ministri snose krajnju odgovornost za rad svojih ministarstava, a članom 14. Zakona o organizaciji djelokruga organa uprave i upravnih organizacija KS normirano je da Ministarstvo zdravstva vrši upravne i stručne poslove utvrđene ustavom, zakonom i drugim propisima koji se odnose na ostvarivanje nadležnosti Kantona u oblasti zdravstva”, naveli su iz BOSS-a.

U prijavi, također, navode da su “premijer Kantona Sarajevo i ministar zdravstva propuštanjem dužnog nadzora u oblasti zdravstva te nepoduzimanjem blagovremenih radnji doveli do situacije da je stanje u KCUS-u eskaliralo te da su građani, odnosno korisnici – osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja Sarajevo dovedeni u izrazito težak položaj i onemogućeni u blagovremenoj i adekvatnoj liječničkoj pomoći, što rezultira i smrtnim ishodima”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...