ŽELJKA CVIJANOVIĆ PORUČILA DRAŠKU STANIVUKOVIĆU: "Kakav je to domaćin koji hoda kroz masu bez maske..."

"Ovo su teška vremena, koja traže akciju, a ne šarlatanstvo", istaknula je Cvijanović.

  • Društvo

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 0

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su vremena pandemije koronavirusa teška i da traže akciju, a ne šarlatanstvo.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića da je on dobar domaćin i da je uvijek uz svoj narod, kao što je bio na nedavnim protestima u tom gradu, upitala je kakav je to dobar domaćin koji hoda kroz masu bez maske, ocijenivši da te njegove riječi djeluje kao "mršavo i neubjedljivo pravdanje" te da je veza između tog skupa i gradonačelnika jasna.

- Gradonačelnik pokušava da objasni kako on stoji uz svoj narod time što epidemiološke mjere naziva lakrdijom, a to, onda, znači i da apele zdravstvenih radnika da prekinemo okupljanja smatra smijurijom. Ispada da zdravstveni radnici, koji bez predaha brinu o oboljelima od virusa korona, nisu uz svoj narod, ali gradonačelnik jeste. Pa, to je za svaku osudu - istaknula je Cvijanovićeva za Srnu.

Ona je navela da gradonačelnikova izjava na tom skupu da on narodu šalje svoje srce i dušu, a ne mjere, lijepo zvuči, ali onima koji su oboljeli i koji umiru od ovog opakog zla zvanog korona, ne trebaju njegovo srce i duša, jer se jedino uzdaju u zdravstvene radnike koji uz njih bdiju.

- Džaba srce i duša gradonačelnikova kad trebaju respiratori, kiseonik, bolnički kreveti, vakcine. Bolje bi bilo da se probudi i lati se posla umjesto što pravi predstave. Ovo su teška vremena, koja traže akciju, a ne šarlatanstvo. Pa, cijeli svijet se bori s ovim zlom i, da se tako može pomoći, našao bi se, valjda, još neki pametan državnik ili gradonačelnik na planeti da ponudi svoje srce i dušu i oduva koronu i sve druge probleme - naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je upitala da li ima neko u tom gradskom Kriznom štabu ko može da objasni gradonačelniku kako se možemo izvući iz ovog zla, u kojem svaki dan gubimo toliko ljudskih života, pošto mu se mjere Republičkog štaba ne sviđaju, a te mjere su iste kao i u svim drugim državama svijeta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...