DOK DODIK SANJA O OTCJEPLJENJU, ZVANIČNI PODACI POKAZUJU: RS je duplo zaduženija po glavi stanovnika u odnosu na FBiH

Stanje javne zaduženosti BiH na kraju prošle godine iznosilo je 12 milijardi, 154 miliona i 560.000 maraka, što je povećanje za 943,3 miliona maraka u odnosu na kraj 2019. godine, navedeno je u informaciji Ministarstva finansija i trezora koju je danas usvojilo Vijeće ministara BiH.

  • Ekonomija

  • 08. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 4

Prema podacima državnog Ministarstva finansija i trezora u ukupnom stanju javne zaduženosti Federacija BiH učestvuje sa 51,14 posto, Distrikt Brčko sa 0,44 posto, a Republika Srpska sa 47,91 posto, pri čemu Srpska ima gotovo duplo manje stanovnika od Federacije. To znači da je, po glavi stanovnika, Srpska skoro duplo više zadužena od Federacije.

Učešće javnog duga BiH u bruto društvenom proizvodu (BDP) u 2020. godini iznosi 35,08 posto, što BiH svrstava u red najmanje zaduženih zemalja u regionu.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...