OVO SEBI NIJE SMIO DOPUSTITI: Nakon utakmice između Manchester Cityja i Borussije Dortmund, sudija ekspresno SUSPENDOVAN (VIDEO)

Rumunski fudbalski sudija Octavian Sovre neće suditi ovog vikenda na utakmicama rumunskog prvenstva zbog suspenzije koju mu je Rumunski fudbalski savez izrekao, jer je nakon duela Lige prvaka između Manchester Cityja i Borussije Dortmund tražio autogram od norveškog napadača Erlinga Haalanda. 

  • Sport

  • 09. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 1

Sudija je nakon meča snimljen kako trči za Haalandom, koji mu se potpisao na žuti i crveni karton.

Rumunski dnevni list Gazeta Sporturilor navodi da je sudija svoj potez opravdao rekavši kako je to već mnogo puta činio i sakupio više od 250 autograma. Te potpisane kartone je potom donirao za aukcije na kojima se sakupljaju sredstva za pomoć autističnim osobama.

Evropski fudbalski savez (UEFA) je sproveo internu istragu i poslao poruku svojim sudijskim timovima da je takvo ponašanje neprihvatljivo i nedostojanstveno.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...