BAŠ OPASNA NAVIKA: Nakon ovog videa više nećete koristiti mobitel u vožnji (VIDEO)

Potrebno je prosječno 4,6 sekundi da bi vozač provjerio poruku na mobitelu.

  • Auto

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 0

Lexus je zorno pokazao koliko je opasno koristiti mobitel u vožnji.

Prema podacima Američke agencije za sigurnost u prometu (NHTSA - National Highway Traffic Safety Administration), potrebno je prosječno 4,6 sekundi da bi vozač provjerio poruku na mobitelu.

A upravo toliko traje i iznenađenje koje je Lexus priuštio vozačima.

Lexus im je priredio pravi šok. Naime, Lexus NX je dobio elektrokromatski vjetrobran, a onda je bez ikakve najave u vožnji odlučio u potpunosti zatamniti staklo i vozača učiniti praktički slijepim. I to na točno 4,6 sekundi kako bi praktično osjetio koliko dugo traje to posezanje za telefonom.

Voze li brzinom od 88 kilometara na sat, to znači da će u tih pet sekundi prijeći čak 113 metara.

Nakon ovog videa, definitivno ćete se zamisliti i, vjerujemo, dobro promisliti kad budete idući put u vožnji posegnuli za mobitelom kako biste pročitali poruku.

(Index.hr)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...