REMI NA GRBAVICI: Željezničar sa dva gola u nadoknadi došao do boda protiv Mladosti

Željezničar i Mladost remizirali su (4:4) u susretu 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

  • Sport

  • 10. Apr. 2021  

  • 0

Mladost opasno prijeti već u prvoj minuti. Udarac Dedića pogađa prečku, a već iz narednog napada gosti su poveli sa 0:1.

 

Amar Hiroš fenomenalno pronalazi Nedima Hadžića, ovaj bježi odbrani i pored istrčalog golmana Erića zabija za 0:1.

Pet minuta kasnije novi šok za Željezničar. Amer Hiroš spektakularno pogađa za prednost od 0:2.

Mladost je u 14. minuti meča umalo stigla do trećeg gola. Dedić šutira nakon prekida pored gola.

Željezničar u 17. minuti dolazi do prvog gola ove polusezone. Štilić je uposlio Ermina Zeca koji zabija za 1:2.

Samo nekoliko sekundi kasnije gosti zabijaju i treći gol. Duga lopta Dedića ispada iz ruku Eriću, a Hadžić to koristi i zabija gol za 1:3.

Nakon toga se igra malo umirila, a nova šansa viđena je u 27. minuti. Velić je sjajno skinuo udarac Lendrića, piše sportsport.ba

Mladost zatim ostaje sa igračem manje. Žulj je startovao nad Zecom, a sudija Elvis Mujić mu pokazuje put u svačionicu.

Velić u 43. minuti još jednom sjajnom šansom spašava goste. Udarac Mujezinovića je skinuo na sjajan način, a zatim je odbranio i udarac Lendrića, te se na odmor odlazi vodstvom gostiju od 1:3.

Odmah na početku drugog dijela Velić spašava goste u dva navrata, ali bilo je vidljivo da su domaći krenuli na sve ili ništa jer su se napadi smjenjivali jedan za drugim.

Mladost u 66. minuti ostaje sa devet igrača u polju. Rijad Sadiku je dobio drugi žuti karton, a Bekrić šutira iz slobodnjaka kojeg je skrivio igrač Mladosti, Velić sjajno brani.

Ipak, u 68. minuti Željezničar dolazi do drugog gola. Luka Juričić zabija pogodak za 2:3 i Plavi su vratili nade da mogu do bodova u ovom meču.

Dobro su se gosti branili u narednim minutama meča. Pritisak Plavih se pojačao u posljednih deset minuta, a Mladost je bunkerom pokušala da sačuva tri boda na Grbavici.

U 89. minuti su došli do četvrtog gola u ovoj utakmici. Spektakularan gol za 2:4 postigao je Enes Alić i činilo se kao da je kraj.

Domaći su uspjeli da zakuhaju utakmicu. Ermin Zec je u prvoj minuti nadoknade zabio za 3:4, a zatim u trećoj minuti nadoknade domaći dobijaju penal nakon što je Alić igrao rukom. Štilić je zabio za konačnih 4:4.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Željezničar - Mladost 4:4

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Miletić, Mujezinović, Zec, Štilić, Vrhovac, Alispahić, Miličević, Bojo, Lendrić.

FK Mladost: Velić, Alić, Žulj, Šabanović, Sadiku, Hadžić, Hiroš, Dedić, Dejanović, Mahmić, Begić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...