"SB" U NARODNOM POZORIŠTU: Jasmili Žbanić dodijeljena nagrada za doprinos očuvanju kulture sjećanja, pogledajte detalje...(FOTO)

Žbanić je četvrta laureatkinja ove nagrade koja se dodjeljuje u okviru Modula Memorije od 2018. godine.

  • Kultura

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 0

Večeras je u Narodnom pozorištu održan svečani program na kojem je dodijeljena Nagrada za doprinos očuvanju kulture sjećanja bh. rediteljici Jasmili Žbanić.

Žbanić je četvrta laureatkinja ove nagrade koja se dodjeljuje u okviru Modula Memorije od 2018. godine.

Bh. rediteljka ostvarenja “Quo Vadis, Aida?” Jasmila Žbanić dočekuje i ceremoniju BAFTA-e sa dvije nominacije – za najbolji strani film i najboljeg reditelja.

Film koji govori o genocidu u Srebrenici, također nominiran je za Oscara u kategoriji najbolji strani film. Film “Quo vadis, Aida?” postao je drugi film iz BiH koji se našao u utrci za ovu prestižnu nagradu. Dodjela nagrade Oscar biće 25. aprila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...