UZBUDLJIV EL CLASICO: Real pobijedio Barcelonu i preskočio je u borbi za naslov s Atleticom (VIDEO)

U 30. kolu La Lige Real je u Madridu pobijedio Barcelonu s 2:1

  • Sport

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 0

U velikom derbiju 30. kola Primere Real je Madridu pobijedio Barcelonu u El Clasicu s 2:1. To je treće uzastopno slavlje Reala protiv Barcelone u prvenstvu što se zadnji put dogodilo davne 1978. godine.

Golove za Real postigli su Karim Benzema i Toni Kroos, a jedini pogodak za Barcelonu postigao je Oscar Mingueza.

Real je poveo već u 14. minuti spektakularnim golom Benzeme. Vasquez je ubacio s desne strane, a Benzema je iz blizine petom pogodio za vodstvo. U 28. minuti Toni Kroos je povećao na 2-0 iz slobodnog udarca s ivice kaznenog prostora, a pritom je imao i sreće jer se lopta odbila od Desta u živom zidu i ušla u gol.

U 34. minuti Valverde je pogodio stativu, a katalonska ekipa je bila sretna što je na odmor otišla sa samo dva gola zaostatka iako je i Messi iz kornera pogodio suprotnu stativu.

Barcelona se vratila u utakmicu u 60. minuti golom Oscara Mingueza koji je iskoristio ubačaj Jordija Albe. Barcelona se potom posve otvorila, a u 90. minuti Casemiro je dobio crveni karton. U 94. minuti je Moriba uzdrmao prečku, nekoliko sekundi prije posljedneg zvižduka sudije.

Real je ovom pobjedom za jedan bod preskočio Barcelonu na tabeli i izjednačio se s 66 bodova s prvoplasiranim Atletico Madridom. Ekipa Diega Simeonea ima bolju gol razliku, a i utakmicu manje u nedjelju protiv Betisa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...