MRAČNA STRANA SRBIJE: Navršile se 22 godine od ubistva beogradskog novinara...

...i vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Ćuruvije.

  • Regija

  • 11. Apr. 2021  11. Apr. 2021

  • 0

Navršile su se 22 godine od ubistva vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Ćuruvije, prenosi Srna.

Ubice su u Ćuruviju s leđa ispalile 17 metaka u haustoru zgrade u kojoj je stanovao u centru Beograda.

Za izvršenje likvidacije prvostepeno su bila osuđena četiri pripadnika tadašnjeg Resora državne bezbjednosti (DB), ukupno na 100 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu početkom septembra prošle godine sa obrazloženjem da je prvostepeni sud prekoračio optužbu uvođenjem N.N. lica u taj slučaj.

Prema ukinutoj presudi "Ćuruviju je ubilo N.N. lice, dok su DB-ovci za to pripremili teren". Prvostepenom presudom bili su osuđeni tadašnji šef Resora državne bezbjednosti Radomir Marković, tadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, kao i pripadnik rezervnog sastava DB-a Miroslav Kurak i operativac DB-a Ratko Romić.

Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i djelovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".

Apelacioni sud je naložio da se optuženima ponovi suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...