JE LI ZBOG OVOGA DAN PRED UTAKMICU SUDIJA EKSPRESNO ZAMIJENJEN?: Koeman bijesan nakon "el clasica" - "Bio je penal, želimo da sudija donosi ispravne odluke" (VIDEO)

Barcelona je sinoć poražena u Madridu od Reala s 2:1 i time se udaljila od titule, mada još nije sve izgubljeno.

  • Sport

  • 11. Apr. 2021  11. Apr. 2021

  • 0

Loše je katalonski tim odigrao prvih 45 minuta, proigrao je tek u nastavku, no bilo je kasno. Ronald Koeman, trener Barcelone, najviše je razočaran sudijskim odlukama, a ponajviše situacijom kada je Mendy povukao za dres i sapleo noge Braithwaitea i duboko u šesnaestercu Reala, no sudije su ostali nijeme.

"Ne želim reći da smo izgubili zbog sudije, jer kao što sam već rekao, nismo bili dovoljno dobri u prvom dijelu i ostavili smo protivniku puno prostora, ali postoje neka pitanja poput penala, što je bilo evidentno. Ne razumijem kako to nije vidio pomoćni sudija koji je bio udaljen 10 metara ili kako VAR nije reagovao. Sudija ne može sve vidjeti, ali postoji VAR koji mora da pomaže sudiji. Zaslužujemo da sudije donesu dobre odluke", rekao je Koeman.

Takođe, zasmetalo mu je što je sudija nakon svega na kraju meč produžio za samo četiri minute.

"Produžili su meč za četiri minute, a moglo je puno više, pa sam sudija je nekoliko minuta popravljao svoju opremu", dodaje Koeman.

Unatoč svemu, on je optimističan.

"Da, optimističan sam, pokazali smo da se borimo i izgubili smo protiv protivnika koji se također borio. Reagovat ćemo i boriti se do posljednje utakmice".

Podsjećamo, samo dan pred utakmicu između Real Madrida i Barcelone u okviru 30. kola španske La Lige promijenjen je glavni sudija meča, a umjesto Antonija Mateua Lahoza glavni arbitar će biti Jesús Gil Manzano, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u Kataloniji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...