KUSTURICA RUSIMA RAZBISTRIO GEOPOLITIKU: "Bombardovanje Srbije od NATO pakta devedesetih godina bila je proba onoga što su pripremali..."

Emir Kusturica smatra da je bombardovanje Srbije od SAD i 20 članica NATO pakta devedesetih godina bila proba onoga što su pripremali Rusima, te da je Srbija bila pokusni kunić.

  • Mini market

  • 11. Apr. 2021  11. Apr. 2021

  • 6

- Ako bude novog rata Zapad će ga voditi protiv Rusije kao što su bili i Prvi i Drugi svjetski rat - rekao je Kusturica za moskovski časopis "Međunarodni život", koji izdaje Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

On je, povodom godišnjice NATO bombardovanja, istakao da su Srbi krvavo plaćali svoje iluzije, ne samo o lažnoj braći, nego o lažnim zapadnim saveznicima.

Kusturica smatra da je srpska vezanost za Rusiju bila i ostala i da je Rusija i danas, jedini garant da će "Kosovo i Metohija ostati srpsko".

- Naš jedini pravi saveznik što se tiče Kosova je Rusija i, na sreću, naše rukovodstvo je još dovoljno mudro, za razliku od opozicije, pa može da balansira i ne uvodi sankcije Rusiji - rekao je Kustiruca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...