DA LI JE KRAJ BLIZU: Dodik danas uvjeravao građane da je RS finansijski stabilna PA NAJAVIO VELIKE INVESTICIJE, pozadina svega je...

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas u Bosanskoj Gradišci rekonstrukciju magistralnih puteva Klašnice - Bosanska Gradiška i Vrbaška - Kozarska Dubica.

  • Politika

  • 11. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 4

Dodik je rekao da je pandemija preusmjerila ogroman novac u zdravstveni sektor, ali da je Republika Srpska stabilna finansijski i politički, kao i grad Gradiška.

- Dolazimo u poziciju da manje investiramo, ali svakako da su te investicije vidljive. Izražavam zadovoljstvo činjenicom da je u Gradišci mnogo urađeno i da su to ljudi primjetili i rekli na izborima. Ti izbori su omogućili potpunu stabilnost grada, što je preduslov za velike investicije kojim mi želimo da se bavimo - naglasio je Dodik.

On je ocijenio da Gradiška ima svoju razvojnu šansu što treba da bude podstaknuto sa viših nivoa vlasti.

Prema njegovim riječima, razvoj Gradiške treba da bude nastavljen, ali da ambicija ne smije da ugrozi lokalne javne finansije koje moraju da budu uravnotežene i realne.

- Ako dođemo u poziciju da zahvatimo više neko što možemo iznijeti onda možemo da ugrozimo budući razvoj - rekao je Dodik i dodao da je povezanost lokalnih i republičkih vlasti najbolji mogući način da se odgovori na sve izazove.

Dodik je u obraćanju novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom grada Gradiška najavio da će u naredna tri mjeseca posjetiti sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

Milorad Dodik u Gradišci (Foto: RTRS)Milorad Dodik u Gradišci 

Sastanku su prisustvovali i ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, te direktori "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić i "Puteva Republike Srpske" Davor Kostrešević.

Prisutni su bili i potpredsjednik Narodne skupšitne Denis Šulić, te narodni poslanici SNSD-a iz Gradiške Ranka Perić Romić i Ognjen Žmirić.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...